Frysboxar

Öka den frysta varuexponeringen i din butik
Frysboxen är den perfekta butikslösningen för dig som vill exponera frysta varor ut till kund. Med skjutdörrar på toppen hålls kylan kvar och i sin tur varorna bättre frysta.

Vi vill att du skaffar den frysbox som passar dig bäst. Vare sig det är till butik, kiosk, caféet eller till en annan verksamhetslokal så hjälper vi dig att få tag på frysen du behöver.

Vi säljer självklart bara frysboxar som klarar den nya miljöförordningen från 2020.

Tveka inte att ringa oss på 08 – 121 372 80 för kostnadsfri rådgivning.

Visar alla 11 resultat

Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC550SCEB-P

TEFCOLD IC550SCEB-P

Mått BxDxH cm:
175 x 61.5 x 94.9

11.600kr
- 4%
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC300SCEB-P

TEFCOLD IC300SCEB-P

Mått BxDxH cm:
101 x 61.5 x 94.9

7.700kr
- 8%
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC400SCEB-P

TEFCOLD IC400SCEB-P

Mått BxDxH cm:
130 x 61.5 x 94.9

9.600kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD FR205-I

TEFCOLD FR205-I

Mått BxDxH cm:
73.4 x 70 x 94.5

5.950kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD FR305-I

TEFCOLD FR305-I

Mått BxDxH cm:
98.4 x 70 x 94.5

6.700kr
- 4%
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC200SCEB-I

TEFCOLD IC200SCEB-I

Mått BxDxH cm:
72 x 61.5 x 94.9

7.200kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
TEFCOLD IC400SC-P

TEFCOLD IC400SC-P

Mått BxDxH cm:
130 x 63 x 89.2

9.000kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC500SC-P

TEFCOLD IC500SC-P

Mått BxDxH cm:
155 x 65 x 89.2

14.100kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD IC500SCEB-P

TEFCOLD IC500SCEB-P

Mått BxDxH cm:
155 x 61.5 x 94.9

15.300kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD NIC300SCEB-P

TEFCOLD NIC300SCEB-P

Mått BxDxH cm:
103 x 65 x 91.8

8.100kr
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
TEFCOLD NIC400SCEB-P

TEFCOLD NIC400SCEB-P

Mått BxDxH cm:
132 x 65 x 91.8

Kontakta oss för pris

Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!

Planera din verksamhet och vart frysboxen ska stå

Innan du börjar kolla på frysboxar så bör du inspektera området och utrymmet där du planerar att ha den på. Kolla så du inte blockerar vitala funktioner som avlopp, ventilation eller eluttag. Försäkra dig också så att du kan komma åt sidorna vid behov för rengöring.
Den stora fördelen med frysboxens design är att den har skjutdörrar på toppen istället för sidorna. Detta öppnar upp flera nya möjligheter när det kommer till just placeringen utav den. Detta är speciellt viktigt när det kommer till små-butiker, caféer eller kiosker som har limiterat utrymme att arbeta med. Kolla därför hur just dina utrymmen ser ut innan du köper en frysbox.

Rengöring

Rengöring kan ses som frysboxens lilla svaghet om man jämför mot frysskåpet. Detta har att göra med den unika designen. Allt kladd och spill samlas i botten och på sidorna av boxen vilket bjuder på en mindre rolig arbetsställning för kroppen när det är dags att göras rent. Frysprodukterna behöver flyttas runt så man kommer åt ordentlig. Vi rekommenderar därför att undvika frysprodukter som kladdar om det är möjligt.

Ha som vana att torka av din frysbox med jämna mellanrum och använd då en mjuk, ren trasa med lite varmt vatten och diskmedel som är livsmedelsgodkänt. Kontrollera så att det inte har byggt upp is i din box även om din frysbox har automatiskt avfrostning.

Avfrostning

Vi har frysboxar med både manuell och automatisk avfrostning. Den automatiska avfrostningen är något som du får programmera in själv och lämpligen är att ha den till stängningstid. Manuell avfrostning ska göras regelbundenhet enligt ett schema. Avfrostning är till för att ta bort all frost- och islager som har bildats på insidan och som i sin tur försämrar frysboxens kapacitet, samt ökar energiåtgången. Kontrollera om det behövs ett golvskydd för avrinningen – Oavsett vilken typ av avfrostning du väljer att göra.

Frysbox med hjul

Det finns flera fördelar med en frysbox som har hjul. En klar fördel är när det kommer till rengöringen då det bara är att rulla fram den lite så att man kommer åt bakom, under och på sidorna. Det är även fördelaktigt med hjul om din verksamhet har möjligheten att ha frysen utomhus under öppettiderna, som exempelvis vissa kiosker eller caféer har. När stängningen kommer så rullar man bara in frysen, för att återigen rulla ut den igen på morgonen vid öppning.

Frysboxen är designad för butiker, men passar även bra i flera andra miljöer

Bra proffs-frysboxar är designade för att klara av den hårda butiksmiljön där exempelvis kunder dagligen drar, sliter och ställer tunga varukorgar på skjutdörrarna. Själva designen med skjutdörrarna på toppen av boxen hjälper till att hålla kvar kylan inom frysen eftersom den kalla luften sjunker medans den varma stiger. Det är en stor fördel som hjälper till att hålla produkterna frysta även om någon lämnar skjutdörren öppen under en längre period.

Det är vanligt att butiksägare bygger upp långa rader med frysboxar och skapar en så kallad frysavdelning. Detta är mer eller mindre en standardlayout då närliggande frysar och kylar hjälper till att hålla hela området svalt. Samt hjälper det kunderna att enklare hitta och navigera bland butikens kylvaror.

Frysboxen passar bra i många miljöer och det är vanligt att ha en i mindre köken som hos cafeér, pizzerior, krogar och kiosker. Användningsområdet är enormt och det är endast den individuella kreativiteten som sätter stopp för vad och vart den ska användas.

Många fördelar med små frysboxar

Det finns många fördelar att ha en liten frysbox, eller en så kallad, frysbox mini. De här små är bra då det är väldigt enkla att placera i lokalerna. Många väljer att ha dessa undangömda för kunderna för att istället låta personalen ha tillgång till dom. Ett användsområde för små frysboxar, eller en frysbox mini, är att ha dyrt kött som oxfilé i den bakom kassalinjen.

Behöver du ett lås på din frysbox?

I vissa situationer och miljöer så behöver man ha ett lås på frysboxen. Detta kan ha en negativ påverkan på försäljningen då många kunder drar sig från att fråga om hjälp när det kommer till inlåsta varor. En viktigt att fråga att fråga sig själv är om det verkligen behöver vara ett lås på frysen och om det är något som lönar sig i längden?

Tyvärr så finns det goda anledningar till ett lås, många frysvaror har en högre stöldrisk än andra och det kan snabbt bli kostsamt om man inte är försiktig.

Vilken temperatur ska det vara i en frysbox?

Temperaturen ska hålla minst -18°C för att frysvaronas kvalité ska bibehållas på det varmaste stället vid lagringen. Det varmaste stället i en kyl är alltid överst eftersom den nedkylda luften är tyngre och sjunker medans och den varmare luften stiger. Kontrollera så att frysboxen har bra temperaturinställningar för dina behov samt att det finns ett varningslarm om temperaturen överskrider -18°C.

Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!


Vi har butik-, köks-, cafée och restaurangutrustning från de bästa leverantörena

Vår affärsidé är att erbjuda er verksamhet ett anpassat utbud av utrustning utifrån just ert behov och er budget. Då det kan vara krångligt att veta vad man behöver så erbjuder vi kostnadsfri och kontinuerlig rådgivning för våra kunder. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag med hjälp av vårt stora kontaktnät av leverantörer inom ny och begagnad utrustning inom restaurang, köks butik & cafée.

Vi har inte något eget lager utan skickar direkt ifrån leverantör så därför behöver du inte oroa dig för att varorna inte finns inne och måste beställas hem först, utan du kan förlita dig på leverantörernas stora lagerkapacitet. En bonus med detta är att vi dessutom kan erbjuda er mycket bra priser.

Vi uppdaterar kontinuerligt sidan med utrustning så titta gärna in igen eller anmäl er till vårt nyhetsbrev för att regelbundet få information om aktuella kampanjer och nya produkter