Kylar

Proffskylar för restauranger, butik och café

Vare sig det är dricka eller färdigmat ni säljer så är ett exponeringskylskåp med glasdörrar ett bra och kostnadseffektivt alternativ. Passar bra till restaurangen, butiken och kiosken. Välj den storlek som passar ert behov bäst, kanske är det en minikyl? Hittar ni inte den model du söker så hjälper vi er att ta fram den.

Det finns två olika system gällande kylar, plug-in och central kylanläggning. Vi saluför endast plug-in kylar vilket innebär att de har ett eget kylaggregat som man pluggar in direkt i väggen.

Genom ett leasingavtal kan du oavsett om du driver en butik, ett café eller en restaurang leasa din kyl. Detta är bra för dig som vill investera i utrustning med bibehållen likviditet. Kontakta oss08 121 372 80 så tar vi kostnadsfritt fram ett förslag.

Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!


Köpguide av kylutrustning till resturangen, butik eller kiosken

Professionell hantering av mat, dryck och andra livsmedel skiljer sig en del från den vardagliga kylhanteringen man är van vid från hemmet. I en restaurang, butik och ett café där användningen av kylen är högre, dörrar hållas öppna längre och kunder som glömmer att stänga efter sig så ökas kraven på kyl-utrustningen. För att en kylenhet ska klara av den höga belastningen och hålla varorna vid den rekommenderade temperaturen så är det viktigt att kylmaskinen är av den högsta, möjlig kvalitén.

En bra kylenhet som har mindre energiåtgång kommer att spara in pengar åt dig i längden. Därför är det rekommenderat att kolla efter en av de nyare modellerna som har bättre tekniskt energiutveckling. Lägre energiförbrukning är även bra för miljön.

Viktiga saker att tänka på när du införskaffar en kylmaskin

Vilket matrial ska du kolla efter?

Vad är det för material i innandömet och i ytskikt? Letar du efter en kyl som är hållbar & lättskött att hålla ren? Då rekommenderar vi rostfritt stål.

Hur ofta används kylskåpet i din verksamhet, kommer kunder ha tillgång att öppna, stänga och slita i kylens dörrar, eller kanske ska den stå i ett stressig kök? Gångjärnen på ett kylskåp bör i många miljöer vara hållbara och kraftiga med dörrar av rostfritt stål.

Vad för kylkapacitet behöver din verksamhet för att klara av vecko-behovet?

Det är rekommenderat att satsa på större kylkapacitet än vad man räknat på så att man bättre klarar av varierande volymer på mat och varo-leveranser.

Säkerhet

Stöldrisken för vissa produkter och miljöer är högre än andra och det kan då vara tryggt att ha en låsförsedd kylenhet.

Mobil och rörlighet

Om du behöver flytta runt din kyl under den dagliga operationen så finns det utrustning med hjul. Tänk på alla detaljer nu, har du fri väg? Är det ett trångt hörn du måste ta dig runt? Så snart du har vägen klar så blir det enklare att välja en kyl mer rätt storlek.

Innan du placerar kylmaskinen

Tänk på att kylmaskiner kan bli överhettade om det inte finns tillräckligt med luftspalt på baksidan. För att undvika det så bör du mäta kyl-utrustningen och utrymmet där den ska stå. Tänk också på att hålla isär kyl-utrustningen från annan värmealstrande maskiner. Ju svalare plats du väljer desto bättre är det för din kylenhet.

Rengöring

Kylmaskinen ska vara lätt att rengöra. Vid en bra placering så ska man komma åt att damma och torka av alla sidorna, snabbt och enkelt. Detta spar både tid och ökar livslängden för maskinen.

Dörrar och luckor

Ska kylenheten frontas med säljande produkter bakom en snygg glasdörr så kan en prisvärd tefcold fsc1380 vara något att titta närmare på, eller ska den stå i ett lager som kräver att luckorna är på topp? Så snart du vet vad ditt behov är så vet vi vilken lösning som passar dig bäst. Har vi inte den skyltad i webshoppen så hjälper vi dig att hitta den.

Rätt kyla för ditt behov

En seriös restaurangägare förstår att rätt temperatur på livsmedel är viktigt att undvika sjuka gäster. Så att köpa en kylenhet som har en snabb och enkel temperaturavläsning kan i många fall vara något att prioritera.

Ljudnivå

Ta reda på vad som är en accepterad ljudnivå är för miljön den ska stå i. Detta är framför allt viktigt om kylen ska stå ute bland gästerna i caféet och restaurangen.

Hållbarhet på 10+ år

Vid rätt underhåll så håller en bra restaurangkyl i 10+ år. En bra investering är därför att schemalägga underhåll och städning av din utrustning med jämna mellanrum så att du får ut så mycket som möjligt från din utrustning.

Läckagskydd och försäkring

Läckageskydd: Försäkringsbolag har ofta som krav att kylenheten står på ett läckageskydd för att en försäkring ska täcka. Detta är något som ofta är inskrivet i försäkringsbolagets villkor – Om du är osäker så kolla direkt med ditt försäkringsbolag om vad som gäller. Du kan hitta bra läckageskydd på de flesta byggvaruhus.

Klimatklass

Kyl-/frysenheten är utformad för att fungera bäst vid ett givet temperaturintervall. De vanligaste klimatklasserna för kyl-/frysenheter som används i nordiska klimat är klimatklass SN och klimatklass N. Det betyder att kyl-/frysskåpet fungerar bäst vid en rumstemperatur på +10 °C till +32 °C respektive +16 °C till +32 °C.

Klimatklass Min. temp. Max. temp

SN 10° C 32° C
N 16° C 32° C
ST 18° C 38° C
T 18° C 43° C

Klimatklasser kan kombineras, de vanligaste är dessa:

SN / ST = från 10° C till 38° C
SN / T = från 10° C till 43° C

Vi har butik-, köks-, cafée och restaurangutrustning från de bästa leverantörena

Vår affärsidé är att erbjuda er verksamhet ett anpassat utbud av utrustning utifrån just ert behov och er budget. Då det kan vara krångligt att veta vad man behöver så erbjuder vi kostnadsfri och kontinuerlig rådgivning för våra kunder. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag med hjälp av vårt stora kontaktnät av leverantörer inom ny och begagnad utrustning inom restaurang, köks butik & cafée.

Vi har inte något eget lager utan skickar direkt ifrån leverantör så därför behöver du inte oroa dig för att varorna inte finns inne och måste beställas hem först, utan du kan förlita dig på leverantörernas stora lagerkapacitet. En bonus med detta är att vi dessutom kan erbjuda er mycket bra priser.

Vi uppdaterar kontinuerligt sidan med utrustning så titta gärna in igen eller anmäl er till vårt nyhetsbrev för att regelbundet få information om aktuella kampanjer och nya produkter