Egen glassfrys

IC200SCEBDet är väldigt vanligt att man som butiksägare tecknar avtal med någon av de stora leverantörerna när man vill börja sälja glass till sina kunder. Men en lönsammare, och mer flexibel, metod är att skaffa en egen glassfrys och sedan fylla den med den glass man vill. För att dra igång detta behöver man tänka på några saker.

Själva glassfrysen

Att ha en bra och miljövänlig frys är den viktigaste detaljen för att sätta igång sin egen glassförsäljning. Då glass är populärast under de varma sommarmånaderna gäller det att skaffa en frys som klarar trycket under dagarna. För att glassen ska hålla sig fräsch så får inte temperaturen stiga över -12°C vilket sätter en del krav på frysaggregatet och att locket hålls stängt så ofta som möjligt. Att ha en termometer, som exempelvis IC200SCEB är jättebra då man hela tiden kan ha koll. Att hålla glaslocket rent är också viktigt så att kunderna ser vad som finns och därmed inte håller den öppen i onödan.


Är du ute efter att skaffa en till din verksamhet så har vi ett stort utbud av glassfrysar här.

Visa mig alla glassfrysar


Glassen – Var flexibel!

Här finns det många alternativ att välja på. De stora bolagen har ofta egna frysar som de hyr ut till sina kunder, men det finns alltid möjlighet för flexibilitet. Dels så finns det många märken som säljer glass i låda vilket är populärt bland speciellt barnfamiljer som gärna vill ha glass hemma att äta när man känner för det. Sedan så finns det även ett flertal märken som säljer pinnglass och strutglass vilket är vanligare att kunderna spontanköper när de ändå är och handlar andra varor i din butik.

Annan användning av Glassfrysen under lågsäsong

IC200SCEB
Att inte låta frysen stå tom under vintermånaderna är viktigt då man vill utnyttja såväl butiksyta som utrustning maximalt. Dock så kanske inte glass är det första man tänker på när man kommer in i butiken och sparkar av sig snömoddet från kängorna. Nu finns det stora möjligheter att vara kreativ! Kanske det finns varor du vill exponera lite extra framme vid kassorna som inbjuder till ett spontanköp? Eller har du varor som går åt extra mycket som du behöver kunna ha extra mycket av i perioder? Eller så är det kanske varor på lagret du kan behöva frysa ned för att förlänga hållbarheten och inte behöva slänga i onödan? Endast fantasin sätter gränserna!


Mvh Andreas på Utrustningsgruppen.se

Vi har butik-, köks-, cafée och restaurangutrustning från de bästa leverantörena

Vår affärsidé är att erbjuda er verksamhet ett anpassat utbud av utrustning utifrån just ert behov och er budget. Då det kan vara krångligt att veta vad man behöver så erbjuder vi kostnadsfri och kontinuerlig rådgivning för våra kunder. Kontakta oss så tar vi fram ett förslag med hjälp av vårt stora kontaktnät av leverantörer inom ny och begagnad utrustning inom restaurang, köks butik & cafée.

Vi har inte något eget lager utan skickar direkt ifrån leverantör så därför behöver du inte oroa dig för att varorna inte finns inne och måste beställas hem först, utan du kan förlita dig på leverantörernas stora lagerkapacitet. En bonus med detta är att vi dessutom kan erbjuda er mycket bra priser.

Vi uppdaterar kontinuerligt sidan med utrustning så titta gärna in igen eller anmäl er till vårt nyhetsbrev för att regelbundet få information om aktuella kampanjer och nya produkter