Kylskåp

Proffsiga restaurangkylskåp till ditt kök

Inget kök är komplett utan ett kylskåp, likaså är ingen restaurang något utan sitt kök. Vi har kompletta lösningar för allt inom restaurangen och köket, och vår specialitet är förmodligen kylskåpet! Tveka inte att höra av dig på 08 – 121 372 80 för en kostnadsfri rådgivning – Vi hjälper dig att hitta rätt!

Vi säljer självklart enbart kylskåp som klarar den nya miljöförordningen från 2020.

Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!


Visar alla 2 resultat


Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!

Tänk på detta innan du köper ett kylskåp

Innan du införskaffar ett kylskåp till din restaurangs kök så är det ett par saker som du bör tänka på. Detta är för att undvika eventuella överraskningar som kan dyka upp på på vägen, som kan skada, eller till och med förstöra ditt kylskåp! Ett välskött restaurangkylskåp ska nämligen hålla i +10 år.

Här nedan följer ett par proffstips som du bör tänka på innan du investerar i ditt restaurangkylskåp. Givetvis, är du osäker på något eller om du har ett par frågor så kan du alltid ringa oss på 08 – 121 372 80 så hjälper vi kostnadsfritt till. Det är viktigt för oss att du får den hjälp du behöver för just din verksamhet. Har vi inte det du söker på lager eller i sortimentet så tar vi så klart in och fraktar det direkt till din dörr.

Inspektera och mät utrymmet

Innan du köper in ditt restaurangkylskåp så är det viktigt att du inspekterar ytan och närliggande områden där du planerar att ha den. Kolla så du inte blockerar viktiga utrymmen som avlopp, ventilationer eller eluttag. Kolla även så du har gott om utrymme på sidorna samt bakom och så att du enkelt kan komma åt när du behöver göra rent.

Tänk på att utrustning kan alstra värme så kolla och planera noga hur du placerar dina maskiner. Du vill gärna ha en kyl vid ett kallare område, om möjligt. Det är bland annat av denna anledningen som många restauranger har kyl och frys bredvid varandra .

Renligheten är viktig för hygien och hälsa

Tänk på att det finns många känsliga råvaror och produkter i ett kylskåp. En del förpackningar är svåra att stänga och står ofta öppna. Det är en viktig sak att ta hänsyn till eftersom inget i kylskåpet är helt isolerat från något annat i kylen. Kylskåp i restaurangköken används flitigt och det blir mycket slit och släng i den – speciellt under stressigare perioder som runt lunch och middags ruschen. Det är tyvärr inte ovanligt att det blir lite spill och stänk i kylskåpet. Lite majonäs som fastnar på dörren, ströbröd från fisken som smular ner och fastnar vid listerna eller en saltgurka som hamnar och kläms fast under något tung. Tas det här inte omhand om så blidas det snart bakterier och mögel i kylskåpet som sen sprider sig vidare mot råvarorna. Denna utveckling är tyvärr snabb och det blir snart en hälsofara. Det är av ytterst vikt att ta detta på allvar och ha ordentliga städrutiner så att man undviker problemet.

Rostfri restaurangkylskåp hjälper vid rengöringen

Rostfritt stål är något att föredra när du ska välja restaurangkylskåp. Det är betydligt enklare att hålla rent och att torka av. Det är även tåligare och klarar bättre av det hårda köksklimate jämfört mot många andra matrial.

Satsa stort på rostfri restaurangkyl med dubbeldörr

Ett vanligt misstag som många nyföretagare gör är att missbedöma kökets kylbehov och därför gå för en mindre, enkeldörrs kyl istället för en dubbel. En restaurangkyl med dubbeldörrar rymmer dubbelt så mycket som en vanlig, vilket är något som kan vara bra att tänka på eftersom det inte är ovanligt att det dyker upp flera nya produkter som behöver finnas i kökskylen som man först inte har tänkt på. Det löser även andra problem som onödigt spring till huvudkylen i backroom. De flesta dubbel-kylskåpen kommer i rostfritt stål och har därmed hög kvalité. De brukar räcka gott och väl till de flesta kyl-behoven i restaurangen. Är du osäker på vad ditt behov kan vara så tveka inte att ringa oss på 08 – 121 372 80 för kostnadsfri rådgivning.

Storkök kyl – vi har det du behöver

Vi har givetvis ett flertal andra lösningar för storköks-kylning som vi inte har listat i vår webbutik ännu. Om du söker efter en lösning och behöver prata med en kunnig person från branschen, då erbjuder vi personlig hjälp om du ringer på på 08 – 121 372 80.

Bra lösningar för restaurang kyl och frys

Både restaurangkylen och frysen står och passar bra tillsammans. De är två maskiner som trivs i samma miljöer och som har ungefär samma renhållnings-rutiner. Vi har flera olika kombinationer och lösningar för detta och rekommenderar att du både kollar på kyl-lösningarna som finns på denna sida samt kikar in på vår frys-avdelning för frys-lösningar.

Klimatklass

Kyl-/frysenheten är utformad för att fungera bäst vid ett givet temperaturintervall. De vanligaste klimatklasserna för kyl-/frysenheter som används i nordiska klimat är klimatklass SN och klimatklass N. Det betyder att kyl-/frysskåpet fungerar bäst vid en rumstemperatur på +10 °C till +32 °C respektive +16 °C till +32 °C.
Klimatklass

Restaurang och butiksutrustning - Ring så hjälper vi dig!


Visar alla 2 resultat